De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Wilt u weten hoe het met uw energiebalans is of die van uw medewerkers en weten wat hen motiveert, dan is deze workshop de uitkomst voor u of uw organisatie!
Doel: bewustwording van en focus op positieve energie. In deze twee uur durende workshop staan we stil bij de 7 bronnen van arbeidsvreugde. We gaan onderzoeken waar eenieder in zijn/haar werk arbeidsvreugde vandaan haalt.

Aller eerst starten we met deelnemers inzicht te laten krijgen in het hoe, wat en waarom de 7 bronnen van arbeidsvreugde. Daarna laten we de deelnemers zelf onderzoeken welke bronnen voor hen het belangrijkst zijn en ze bepalen individueel waar ze “staan”. Afsluitend besteden we aandacht aan de onderdelen die ze willen verbeteren/verhogen. En eventueel al een eerste actie plannen.

Door de verschillende werkvormen tijdens deze workshop (plenair, individueel en in subgroepen) worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over “ wat heeft invloed op mijn beleving van arbeidsgeluk en waar kan ik zelf invloed op uitoefenen en hoe”?

Wat levert de workshop u als deelnemer op?

 • Inzicht in wat de 7 bronnen van arbeidsvreugde zijn.
 • Inzicht in wat je motiveert en stimuleert in het beleven van plezier in je werk.
 • Inzicht in de onderdelen waar je verandering in zou kunnen of willen aanbrengen.
 • Meer inzicht in hoe dit bij jouw collega’s werkt.
 • Meer (ver)binding tussen medewerkers onderling en met de organisatie.

 • Fysiek welbevinden
 • Collegialiteit
 • Groei
 • Waardering en vertrouwen
 • Goede Prestaties
 • Zingeving
 • Werken met hart en ziel


Route kaart met passie en plezier samenwerken

Hoe kun jij ieder dag voor meer werkplezier en een betere balans zorgen voor jezelf?

– Wanneer heb jij jezelf voor het laatst uitgedaagd?
– Wanneer heb jij voor het laatst het verschil gemaakt?
– Wanneer heb jij voor het laatst echt voor jou zelf gekozen?
– Wat draag jij bij aan het werkplezier met jouw collega’s?Reviews

Francisca Schroer – Manager TMA Utrecht

De ervaring die ik heb opgedaan met KLERKX training & coaching is vooral de zorgvuldigheid en goede voorbereiding die me zijn opgevallen. Daarnaast is kennis en ervaring en de sfeer me zeer goed bevallen. De naam ‘Gelukkige Mensen’ maken ze wat mij betreft helemaal waar.

LEES MEER REVIEWS


Nieuwsbrief


Zorg goed voor Jezelf

Dat vraagt om zelfbewustzijn, kracht, eigenwaarde, weten wat belangrijke waarden voor jou zijn. Weten van jezelf wanneer de balans tussen ontspanning en inspanning in evenwicht is en goed weten waar je van bijtankt of leegloopt. Wanneer het niet lekker loopt op het gebied van relatie, opvoeding, gezondheid, financiën of thuissituatie, zal dat voor de meeste mensen onder ons ook invloed hebben op het functioneren op het werk. Hoe pak je dat vervolgens aan? Hoeveel ruimte en tijd heb je voor jezelf, jouw hobby, jouw partner, kinderen en familie? Wat gun jij jezelf en wat doe je waar je echt heel happy van word? Heb je zelf de regie zelf in handen of word je geleefd? Heb je zorgen en kun je daar goed over praten? Veel vragen, waar we het samen allemaal over kunnen hebben. Maak jezelf belangrijk!
Wanneer u wilt sparren over uw balans, de huidige situatie en uw toekomst, bel dan naar 0162 466322 of 06 48313831.