Talenten Motivatie Analyse (TMA)

Deze workshop geeft u meer inzicht wat TMA voor individuen en teams kan opleveren en wat u er vervolgens mee kunt doen. Tevens kunt u ter voorbereiding op de workshop zelf een TMA doen, zodat u alle functionaliteiten aan den lijve gaat ervaren. Wij zetten regelmatig de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in voor individuele medewerkers en voor teams. Door medewerkers kansen te geven hun talenten te ontdekken, te ontplooien en in te zetten, zullen mensen sneller in actie komen en de regie nemen over hun eigen loopbaan. Hiermee neemt de kans op verzuim en ongewenst verloop af. Wanneer je een teamanalyse van jouw of een team kunt  ontwikkelpunten van een team.

Doelstellingen workshop TMA

  • Inzicht krijgen in de TMA resultaten van de deelnemers en hoe je deze individueel kunt gebruiken
  • Inzicht krijgen in het TMA dashboard en wat je daar individueel en in groepsverband mee kunt doen
  • Inzicht krijgen in hoe de talenten tot stand komen en competenties worden opgebouwd
  • Wanneer kies je voor een 360 graden feedback?
  • Inzicht in hoe je uiteindelijk de work-outs en de groeimonitor benutten?

Hoe werkt TMA precies?

Je ontvangt een link voor een online vragenlijst, die bestaat uit allerlei vragen, stellingen en gedragsitems. De Talenten Motivatie Analyse maakt een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden mogelijk. De analyse brengt meer dan 22 drijfveren en ruim 44 talenten uitvoerig in kaart. Jij als medewerker krijgt middels een uitgebreid rapport inzicht in al jouw verworven competenties en talenten en in de ontwikkelbaarheid van de overige competenties. De rapporten brengen ook in beeld waar jij geen of matig talent voor hebt en waar jij beter zo min mogelijk tijd in kunt stoppen. De talentenanalyse duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren ontrafeld.

De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten. Uiteindelijk krijg je mooie persoonlijke rapporten toegestuurd met daarin informatie over wat voor een werkomgeving goed bij jou past, hoe jij het beste benaderd kunt worden, persoonlijke ontwikkelpunten, een talenten- en competentiepaspoort, een advies richting beroepen en een capaciteitentest indien gewenst. Ook is het mogelijk een 360 graden-feedbacktest af te nemen, welke jou informatie geeft over hoe anderen (collega’s) jou zien of ervaren met betrekking tot een bepaalde functie.

Bekijk een voorbeeldrapportage TMA

Wilt jij meer weten?

Wij denken graag met je mee over de voordelen en mogelijkheden van deze TMA-methodiek en tools voor jou als persoon. Bel naar 06 48313831 of mail ons via info@gelukkigemensen.nl

 


Route kaart met passie en plezier samenwerken

Hoe kun jij ieder dag voor meer werkplezier en een betere balans zorgen voor jezelf?

– Wanneer heb jij jezelf voor het laatst uitgedaagd?
– Wanneer heb jij voor het laatst het verschil gemaakt?
– Wanneer heb jij voor het laatst echt voor jou zelf gekozen?
– Wat draag jij bij aan het werkplezier met jouw collega’s?Reviews

Francisca Schroer – Manager TMA Utrecht

De ervaring die ik heb opgedaan met KLERKX training & coaching is vooral de zorgvuldigheid en goede voorbereiding die me zijn opgevallen. Daarnaast is kennis en ervaring en de sfeer me zeer goed bevallen. De naam ‘Gelukkige Mensen’ maken ze wat mij betreft helemaal waar.

LEES MEER REVIEWS


Nieuwsbrief


Zorg goed voor Jezelf

Dat vraagt om zelfbewustzijn, kracht, eigenwaarde, weten wat belangrijke waarden voor jou zijn. Weten van jezelf wanneer de balans tussen ontspanning en inspanning in evenwicht is en goed weten waar je van bijtankt of leegloopt. Wanneer het niet lekker loopt op het gebied van relatie, opvoeding, gezondheid, financiën of thuissituatie, zal dat voor de meeste mensen onder ons ook invloed hebben op het functioneren op het werk. Hoe pak je dat vervolgens aan? Hoeveel ruimte en tijd heb je voor jezelf, jouw hobby, jouw partner, kinderen en familie? Wat gun jij jezelf en wat doe je waar je echt heel happy van word? Heb je zelf de regie zelf in handen of word je geleefd? Heb je zorgen en kun je daar goed over praten? Veel vragen, waar we het samen allemaal over kunnen hebben. Maak jezelf belangrijk!
Wanneer u wilt sparren over uw balans, de huidige situatie en uw toekomst, bel dan naar 0162 466322 of 06 48313831.