Nieuwsbrief

Hoe houdt u thuiswerkende medewerkers betrokken en gelukkig?

De ene werknemer werkt graag thuis, geniet van de nieuwe balans, bespaart veel reistijd en is veel effectiever. De andere werknemer vindt het verschrikkelijk, mist de sociale contacten en de werkomgeving, vereenzaamt en verliest motivatie. Beide doelgroepen verdienen aandacht, maar de tweede groep heeft waarschijnlijk extra aandacht nodig. Niet alleen verplicht thuiswerken kost moeite, ook de dreiging van corona heeft soms veel impact op het leven, zoals het wel of niet kunnen zien en voelen van dierbaren, minder sporten, niet kunnen uitgaan en ook voorlopig nog geen vakanties. Kortom, de energiegevers staan op het spel. Hoe daarmee te dealen als werknemer, gezond en goed in de energie te blijven, en hoe kunt u als werkgever daarop adequaat anticiperen en medewerkers daarin goed begeleiden?

We bieden u de volgende mogelijkheden aan: online coaching via skype, wandelcoaching of thuiscoaching, waarbij we als coach naar uw medewerker toe gaan voor een ondersteunend gesprek. Met de medewerker spreken we af op welke manier hij/zij het gesprek wil voeren en waar hij/zij wil dat dit plaatsvindt.

Die gesprekken kunnen over tal van onderwerpen gaan, zoals:

  • gezondheid
  • in balans blijven (werk-privé)
  • energiegevers en energievreters
  • de thuissituatie
  • effectiviteit in het werken
  • de verbinding met collega’s en het werk
  • de toekomst
  • talenten van de medewerkers
  • sociale contacten.

Uiteraard nemen we de coronaregels in acht en dragen wij de verantwoordelijkheid dat we topfit bij uw medewerkers thuis of elders verschijnen. Andersom verwachten wij dat ook van de medewerkers. Mondkapje op indien noodzakelijk of gewenst en anderhalve tot twee meter afstand bewaren in een goed geventileerde ruimte of buiten is een vereiste.

Wanneer u het interessant vindt om hierover met ons van gedachten te wisselen en de voorwaarden te bespreken, kunt u ons telefonisch bereiken via 0162-466322 of 06-48313831 of mailen naar info@gelukkigemensen.nl of info@klerkx-training.nl

Vriendelijke groet en werk met plezier!

Eugène Klerkx
Gelukkige Mensen
Hopvlinder 9a
4904 ZJ Oosterhout

Gelukkige Mensen presteren beter!

Tijdens een reünie sprak ik een ex-collega die erg gecharmeerd bleek van onze bedrijfsnaam Gelukkige Mensen. Ik vertelde hem dat klanten soms liever voor de naam ‘KLERKX training en coaching’ kiezen, omdat Geluk niet zo zakelijk klinkt. Tenslotte vragen we in Nederland maar weinig aan elkaar of we gelukkig zijn en al zeker op het werk niet! Mijn ex-collega is inmiddels manager in twee bedrijven. Bij zijn aantreden was de werkontevredenheid en het ziekteverzuim onder medewerkers erg hoog.

De directie verwachtte van hem dat hij medewerkers zou gaan veranderen en dat er een verbetertraject zou moeten komen. In plaats daarvan ging hij aan de slag met wat mensen zelf aan wensten te pakken en waartoe zij intrinsiek gemotiveerd waren. Dat wierp de jaren daarna zijn vruchten af. Vruchten in de vorm van: extra inkomsten voor de organisatie, besparing van ziektekosten en tijd- en kostenbesparing door afname van personeelsverloop.

Het gesprek sterkte me in onze overtuiging dat aandacht besteden aan werkplezier, groei en ontwikkeling van medewerkers loont. Gelukkige medewerkers presteren beter!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief


Zorg goed voor Jezelf

Hoe doe je dat? Het vraagt om zelfbewustzijn, weten wat je wel en niet belangrijk vindt en wat belangrijke waarden voor jou zijn. Weten van jezelf hoe de balans tussen ontspanning en inspanning in evenwicht is en goed weten waar je van bijtankt of leegloopt. Wanneer het niet lekker loopt op het gebied van relatie, opvoeding, gezondheid, financiën of thuissituatie, zal dat voor de meeste mensen onder ons ook invloed hebben op het functioneren op het werk. Hoe gelukkig ben je persoonlijk in al deze gebieden? Hoeveel ruimte en tijd heb je voor jezelf, jouw hobby, jouw partner, kinderen en familie? Wat gun jij jezelf en wat doe je waar je echt heel happy van word? Heb je zelf de regie in handen of word je geleefd? Heb je zorgen en kun je daar goed over praten? Jezelf belangrijk maken! De persoonlijke balans en jouw zelfmanagement is van cruciaal belang.Wandel- of skypecoaching

Wie had verwacht dat wij op zoveel plekken in de wereld zo worden stopgezet! En niet alleen met onzekerheid over ons werk, maar ook over onze eigen en andermans gezondheid, het verlies van dierbaren en een zeer onduidelijke en onzekere toekomst.

Lees meer
Wanneer u wilt sparren over uw balans, de huidige situatie en uw toekomst, bel dan naar 0162 466322 of 06 48313831.