Organisatie en Visie

Organisatie en Visie

Gelukkige Mensen

We zien geluk als een enorm belangrijk en essentieel levensthema dat heel veel energie geeft.

Visie en uitgangspunten

Geluk moet naar onze mening meer op de agenda. We zouden onze zegeningen meer mogen tellen. We wonen in een rijk land, maar hoe gelukkig zijn we gemiddeld eigenlijk? Hoe komt het dat we mensen in ontwikkelingslanden, die te maken hebben gehad met orkanen, armoede en onderdrukking, meer zien lachen dan reizigers in een superluxe NS-trein? Waar bevinden wij ons in de piramide van Maslow en waar bevinden zij zich? Waar vinden zij hun geluk en waar proberen wij ons geluk te vinden?

 

Gelukkige Mensen

Door geluk meer op de agenda te plaatsen verwachten wij dat mensen (medewerkers) weer meer bij de eigen kern komen en beter prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken. Bewust worden van wat wij allemaal hebben en mogelijk geluk ook meer uit andere zaken proberen te gaan halen zou volgens ons een mooie uitdaging voor alle Nederlanders zijn. Wanneer mensen tevreden zijn met hun werk (intrinsiek gemotiveerd), collega’s en werkgever zouden ze ook niet meer gemotiveerd hoeven te worden door anderen.

Ons GM-team bestaat uit een aantal vaste medewerkers en een aantal freelance trainers en coaches, die situationeel op vragen van klanten kunnen inspringen.

Eugène Klerkx

In de jaren 80 startte Eugène zijn carrière in de gezondheidszorg en jeugdhulpverlening. Daarna maakte hij een switch naar het welzijnswerk in combinatie met het geven van sociale vaardigheidstrainingen. Na enkele jaren les gegeven te hebben in het middelbaar beroepsonderwijs in de vakken psychologie, organisatiekunde en groepsdynamiek ging Eugène fulltime als trainer werken bij een kwaliteit marketingbureau in Dordrecht. In het jaar 2000 startte Eugène met KLERKX training en coaching en begaf zich vanaf dat moment in allerlei commerciële bedrijven, semioverheid- en overheidsorganisaties om individuen te coachen en teams te trainen. Zijn reiservaringen, interesse in mens en cultuur en visie op het leven, zorgden in 2008 voor het ontstaan van Gelukkige Mensen.nl Want in materiële zin zijn we wel rijk, maar zijn wij allemaal wel zo gelukkig was zijn vraag. Zijn idee was dat we daarin wel iets kunnen leren van andere volken en culturen. Zijn missie is het thema geluk hoger op ieders agenda te krijgen en deze netwerkorganisatie verder op te tuigen.
14 jaar later is geluk echt een trending topic geworden, zeker nu zoveel meer onzeker is geworden. Jezelf gelukkig voelen, blij zijn met kleine dingen, in het nu leven in plaats van in het verleden of te veel in de toekomst, zijn onderwerpen die nog belangrijker zijn geworden. Eugène probeert zijn steentje daarin bij te dragen!