Gelukkige Medewerkers

Tot enkele jaren geleden spraken wij in Nederland over het algemeen sneller over begrippen als effectiviteit, doelgerichtheid en professionaliteit dan over het begrip geluk.

De laatste jaren staan geluk, happiness, gezondheid en een goede werk-privébalans gelukkig veel meer op de agenda. Ook de jongere generatie is hier veel meer op gericht, dat ervaar ik in mijn gezin en hoor ik werkgevers vertellen. Hoe hierop als werkgever te anticiperen?

Wat te doen om medewerkers te laten floreren en hun talenten te laten inzetten, hen te binden en te boeien om zo lang mogelijk van ze te kunnen genieten. Werktevredenheid hoog in het vaandel hebben staan, de tijd nemen voor openhartige gesprekken met medewerkers om polshoogte te houden en signalen vroegtijdig op te vangen.

Ruis in de communicatie kan ruis in de relatie teweegbrengen en voor demotivatie zorgen; dat wil iedereen voorkomen. Je kunt individueel maar ook samen nadenken over waar je energie van krijgt en wat energie vreet en hoe je zaken in de toekomst anders kunt creëren. Indien gewenst kunnen wij u helpen om dit proces met werknemers te activeren, stimuleren en faciliteren.

Nieuwsbrief


Zorg goed voor Jezelf

Hoe doe je dat? Het vraagt om zelfbewustzijn, weten wat je wel en niet belangrijk vindt en wat belangrijke waarden voor jou zijn. Weten van jezelf hoe de balans tussen ontspanning en inspanning in evenwicht is en goed weten waar je van bijtankt of leegloopt. Wanneer het niet lekker loopt op het gebied van relatie, opvoeding, gezondheid, financiën of thuissituatie, zal dat voor de meeste mensen onder ons ook invloed hebben op het functioneren op het werk. Hoe gelukkig ben je persoonlijk in al deze gebieden? Hoeveel ruimte en tijd heb je voor jezelf, jouw hobby, jouw partner, kinderen en familie? Wat gun jij jezelf en wat doe je waar je echt heel happy van word? Heb je zelf de regie in handen of word je geleefd? Heb je zorgen en kun je daar goed over praten? Jezelf belangrijk maken! De persoonlijke balans en jouw zelfmanagement is van cruciaal belang.Wandel- of skypecoaching

Wie had verwacht dat wij op zoveel plekken in de wereld zo worden stopgezet! En niet alleen met onzekerheid over ons werk, maar ook over onze eigen en andermans gezondheid, het verlies van dierbaren en een zeer onduidelijke en onzekere toekomst.

Lees meer
Wanneer u wilt sparren over uw balans, de huidige situatie en uw toekomst, bel dan naar 0162 466322 of 06 48313831.