Het belang van een luisterend oor!

Wat is de invloed van een luisterend oor op jouw geluk of op jezelf gelukkig voelen? Wij denken dat dit van groot belang is, voor jong en oud, zakelijk en privé! Jezelf gehoord voelen, of jezelf gehoord en gezien voelen, geeft een goed gevoel en een bepaalde waarde en erkenning. Helemaal als jij dan ook nog begrepen wordt door de ander en de ander ook rekening wil houden met hetgeen jij hebt aangegeven.

Kortom: jezelf gezien, gehoord, begrepen en erkend voelen is van groot belang voor het jezelf goed voelen, je op je plek voelen, verbonden met anderen versus alleen en/of eenzaam. Dit vraagt wat van jezelf, jouw openheid, het jezelf kwetsbaar durven en kunnen opstellen en daarnaast vraagt het ook iets van de ander, zoals bijvoorbeeld empathie.

Toen ik dit deze week besprak, zei mijn collega ‘ja en bij de slager kun je geen broden kopen’! Daarmee doelend op de verwachtingen die je naar een ander kunt hebben, die moeten wel realistisch zijn. Regelmatig maak ik binnen relaties en in teams mee dat men elkaar niet hoort of verstaat. Wanneer u dit herkent uit de praktijk en er ondersteuning bij kunt gebruiken bel ons dan. Wij zullen aandachtig luisteren!

Route kaart met passie en plezier samenwerken

Hoe kun jij ieder dag voor meer werkplezier en een betere balans zorgen voor jezelf?

– Wanneer heb jij jezelf voor het laatst uitgedaagd?
– Wanneer heb jij voor het laatst het verschil gemaakt?
– Wanneer heb jij voor het laatst echt voor jou zelf gekozen?
– Wat draag jij bij aan het werkplezier met jouw collega’s?Reviews

Francisca Schroer – Manager TMA Utrecht

De ervaring die ik heb opgedaan met KLERKX training & coaching is vooral de zorgvuldigheid en goede voorbereiding die me zijn opgevallen. Daarnaast is kennis en ervaring en de sfeer me zeer goed bevallen. De naam ‘Gelukkige Mensen’ maken ze wat mij betreft helemaal waar.

LEES MEER REVIEWS


Nieuwsbrief


Zorg goed voor Jezelf

Hoe doe je dat? Het vraagt om zelfbewustzijn, weten wat je wel en niet belangrijk vindt en wat belangrijke waarden voor jou zijn. Weten van jezelf hoe de balans tussen ontspanning en inspanning in evenwicht is en goed weten waar je van bijtankt of leegloopt. Wanneer het niet lekker loopt op het gebied van relatie, opvoeding, gezondheid, financiën of thuissituatie, zal dat voor de meeste mensen onder ons ook invloed hebben op het functioneren op het werk. Hoe gelukkig ben je persoonlijk in al deze gebieden? Hoeveel ruimte en tijd heb je voor jezelf, jouw hobby, jouw partner, kinderen en familie? Wat gun jij jezelf en wat doe je waar je echt heel happy van word? Heb je zelf de regie in handen of word je geleefd? Heb je zorgen en kun je daar goed over praten? Jezelf belangrijk maken! Jouw persoonlijke balans en hoe jij jezelf managet is van cruciaal belang.
Wanneer u wilt sparren over uw balans, de huidige situatie en uw toekomst, bel dan naar 0162 466322 of 06 48313831.